Erişilebilirlik

Michael Jackson Son Yolculuğuna Uğurlandı


Michael Jackson için Los Angeles’ta düzenlenen cenaze törenine binlerce hayranı katıldı.

Ailesi için düzenlenen özel cenaze töreninin ardından, Jackson’ın üzeri güllerle örtülü tabutu, Los Angeles’ın büyük salonlarından Staples Center’a götürüldü. Sadeliği ile dikkat çeken törende Mariah Carey, Jennifer Hudson, Usher ve John Mayer gibi ünlü isimler Jackson’ın şarkılarını yorumladı.

Queen Latifah, törende Amerikalı şair Maya Angelou’nun Michael Jackson için yazdığı şiiri okudu. Michael Jackson ve kardeşlerinden oluşan Jackson Five adlı grubun ilk albümünü yapan Motown Plak şirketi sahibi Berry Gordy Jackson için, “gelmiş geçmiş en büyük sahne yıldızı” ifadelerini kullandı. Rahip Al Sharpton Jackson’ın ırklar arası bariyerleri yıkmakta başarılı olduğunu söyledi. Törenin en dokunaklı kısmı Jackson’ın 11 yaşındaki kızı Paris’in beklenmedik bir şekilde mikrofona giderek izleyenlere seslenmesi oldu. Paris Jackson gözyaşları içinde babasının dünyanın en iyi babası olduğunu söyledi.

Michael Jackson’ın nerede toprağa verileceği henüz kesinlik kazanmadı. Jackson’ın abisi Jermaine Jackson kardeşini çok sevdiği Neverland’deki çiftliğine gömmek istediklerini söylemişti. Michael Jackson 25 Haziran’da ani kalp durması sonucu hayatını kaybetti.

XS
SM
MD
LG