Erişilebilirlik

Obama Afganistan Seçeneklerini Beğenmedi


Başkan Barack Obama bu sabah Asya ülkelerine dokuz gün sürecek bir seyahate başlarken, Afganistan’a asker gönderip göndermeme konusunda henüz karar alınmadı.

Afganistan’daki Amerikan büyükelçisi Karl Eikenberry Afganistan’a binlerceek asker gönderilmesi konusunda kaygılı olduğunu ifade etti.

Yönetim yetkilileri, Eikenberry’nin, Washington’a, Afgan Lideri Hamid Karzai’nin liderliği konusunda ciddi sorunlar cevaplanmadan, ek Amerikan askeri gönderilmesine şiddetle karşı olduğunu ifade eden çok sert diplomatik mesajlar gönderdiğini açıkladılar.

Başkan dün de ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray’da bir araya gelerek Afganistan’a ek asker gönderme konusunu ele aldı. Toplantılardan sonra açıklama yapılmadı. Başkan Obama’nın Kabil’deki yönetime Amerika’nın Afganistan’da sonsuza kadar kalmayacağı mesajını vermek istediği belirtiliyor.

Beyaz Saray Obama’nın Afganistan konusunda dört ayrı seçeneği değerlendirdiğini açıklamıştı. Ancak Associated Press ajansı dün akşam Başkan’ın kendisine sunulan bu seçeneklerin hepsini geri çevirdiğini bildirdi. Amerikan yönetimi bu haber hakkında henüz açıklama yapamadı.

XS
SM
MD
LG