Erişilebilirlik

Haiti'de Türk Ekibi Bir Can Kurtardı


Haiti’deki AKUT üyelerinden oluşan Türk kurtarma ekibi, Fransız ekibiyle birlikte bir kişiyi daha enkaz altından kurtardı.

Türkiye, 4 askeri kargo uçağıyla Haiti'ye AKUT Arama ve Kurtarma Ekibi üyelerini ve 50 ton yardım malzemesi göndermişti. Başkent Port Au Prince’de Olimpik Market alanında arama operasyonu yürüten Türk ekibi, göçük altındaki yedinci gününde bir kadını kurtarmayı başardı. Birleşmiş Milletler’in yardım amacıyla Haiti’ye gelen ekipler için oluşturduğu kampta konaklayan Türk ekibi, kendilerine ulaştırılan ihbar üzerine Fransız ekiple yürüttüğü operasyonda Natalie adlı Haitili bir kadını ölümün eşiğinden döndürdü.

AKUT Ekip Lideri Dündar Şahin, kurtarma operasyonu öncesinde Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, enkazda canlıya ulaşma konusunda umutların azaldığını, ancak her ihbarı dikkatle değerlendirdiklerini belirtmişti.

Buarada Türkiye’nin Haiti’ye gönderdiği çadır, battaniye ve ceset torbası gibi yardım malzemelerinin Birleşmiş Milletler aracılığıyla Haiti halkına dağıtıldığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG