Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Parti'den Obama'nın Konuşmasına Yanıt


Virginia eyaletinin yeni seçilen Cumhuriyetçi valisi Bob McDonnell, Başkan Obama’nın yaptığı Birliğin Durumu konuşmasına Cumhuriyetçi Parti’nin cevabını verdi.

McDonnell, federal hükümetin aynı anda çok fazla işi birden yapmaya çalıştığını ve gelecek nesillerin borcunu arttırdığını söyledi.

Vali, hükümetin vergileri artırarak, orta sınıfa daha fazla zarar vermemesi gerektiğini belirtti.

McDonnell, etkili politikaların ekonomiyi canlandırması ve istihdamı artırması gerektiğini belirtirken, Başkanın hükümet harcamalarını dondurma teklifini takdir ettiğini ancak yeterli bulmadığını söyledi.

Virginia valisi, reformlar olmadan, hükümetin aşırı derecede büyümesinin özgürlüğü ve refahı tehdit edeceğinin altını çizdi.

Sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaşması ve ucuzlamasını bütün Amerikalılar’ın arzuladığını söyleyen Vali, birçok kişininse sağlık sistemini federal hükümetin kontrolüne geçmesini istemediğini vurguladı.

Kongre’deki Cumhuriyetçilerin vergileri artırmadan, doktor ve hastanelerin dava edilmesini önleyen ve maliyetleri düşüren bir planı olduğunu söyledi.

Bütün Amerikalıların enerjinin bağımsız ve güvenli hale getirilmesini istediğini söyleyen McDonnell, Amerika’nın, nükleer enerjiden kömüre, rüzgar enerjisine kadar uzanan çok geniş kaynaklara sahip olduğunu ve bunları kullanması gerektiğini anlattı. McDonnell ayrıca Obama yönetimini, denizdeki petrol üretimini geciktirmek ve nükleer reaktörlerin çoğaltılmasını engellemekle suçladı.

XS
SM
MD
LG