Erişilebilirlik

Sherman: 'Obama'nın Konuşması Başarılı'


Başkan Barack Obama ilk Birliğin Durumu konuşmasını dün akşam yaptı ve beklendiği gibi ekonomi üzerinde durdu, önümüzdeki üç yıl için planlarını açıkladı. Başkan, halkın ekonomik kaygılarını gidermeyi başardı mı?

Başkan Obama, konuşmasında on milyon Amerikalı’nın işsiz kaldığını, birçok işyerinin kapandığını ve konut fiyatlarının düştüğünü söyledi ve hala büyük zorluklar bulunduğunu doğruladı. Obama, halkın ekonomik kriz yüzünden duyduğu çaresizlik ve öfkeyi anladığını bildirdi. Amerikan Üniversitesi Profesörlerinden Elizabeth Sherman, Başkan’ın konuşmasını olumlu bulduğunu söylüyor.

Sherman’a göre, Başkan çok güçlü ifadeler kullandı, ekonomide büyük fırtınanın atlatıldığını söylerken yüzde 10 oranındaki işsizliğe ve mevcut ekonomik sıkıntılara çözüm bulmak için daha yapılacak çok şey olduğunu kabul etti. Profesör Sherman, Başkan’ın ekonomiye ağırlık vermesinin doğru bir yaklaşım olduğunu söylüyor.

Profesör Sherman’a göre, Demokrat Partili Başkan Obama, sağlık reformundan ve bir yıldır izlediği politikalardan vazgeçmemeye kararlı ancak Kongre’de bekleyen tasarıların Cumhuriyetçi partinin muhalefeti yüzünden bugüne kadar onaylanmamış olması sorun yaratıyor. Başkan Obama da, konuşmasında, Washington'daki siyasi gerginliğin Amerikalılar arasında da bölünmeye neden olduğuna ve bunun hükümete olan güveni azaltabileceğine dikkati çekti.

Profesör Sherman’a göre, Barack Obama, çok zor sorunlar üstlenmesine rağmen, doğru yolda ve kararlı politikalar izliyor. Sherman, halktan gördüğü destek oranı yüzde 68’den yüzde 50’ye gerileyen Başkan Obama’nın, politikalarından vazgeçmeyerek Kasım’daki ara seçimlere kadar Amerikan kamuoyunun kendisine ve Demokrat Parti’ye olan inancını güçlendireceğini söylüyor.

Washington’daki Amerikan Üniversitesi profesörlerinden Elizabeth Sherman, Başkan’ın Irak’taki askerlerin tümünü çekerek savaşa son vermeye kararlı olduğunu söylemesinin halkı rahatlatacağını düşünüyor. Afganistan’daki savaşın terör tehdidi aşılınca biteceğini açıklaması da Obama’ya puan kazandıracak. Elizabeth Sherman’a göre, Başkan Obama gerek iç, gerekse dış politikaları konusunda halkı ikna ederek destek oranını yükseltmeyi başaracak.

Haberi sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG