Erişilebilirlik

Bush: İslam bu değil; İslam barıştır. - 2001-09-18


Başkan Bush, Amerikan hükumetinin İslam’a değil terörizme savaş açtığını hatırlatarak, Amerikalı müslümanlara karşı hiç bir ırkçı tutumun hoşgörülmeyeceğini bildirdi. Dün Washington’un en büyük camisini ziyaret eden Başkan Bush, New York ve Pentagon saldırılarından sonra müslüman Amerikalıları taciz edenlerin “Amerika’nın yüzkarası” olduğunu söyledi.

Başkan Bush, Müslüman Amerika Derneği’nin yöneticileriyle, Washington İslam Merkezi ve camisinde görüştü ve yine camide bir basın toplantısı yaptı. Türkiye Büyükelçiliği’nin yakınında, Türk çinileri, Pakistan halıları ve Arap tablolarıyla süslü iki minareli camiye, ayakkabılarını çıkartarak giren Başkan Bush, Amerikalı müslümanları ırkçı saldırılardan korumak için gereken herşeyi yapacağını söyledi. Amerikan halkının İslam’ın şiddete yer vermeyen bir din olduğunu anlamaları gerektiğini söyleyen Bush, şöyle dedi:

"Bu korkunç eylemler, İslam inancının en temel ilkelerini ihlal ediyor. Bunu Amerikan halkının anlaması gerekir. Arapçası kadar anlamlı olmamakla birlikte Kur’an’dan size şu cümleyi aktarmak isterim: Kötülük yapanların âkıbetleri pek kötü olur; çünkü onlar Allah'ın âyetlerini yalan sayar ve onları alaya alırlar.

Başkan Bush, terör ve şiddetin, Islam’da yeri olamayacığını belirtti, “İslam barış’tır; teröristler ise kötülüğü temsil ediyorlar,” dedi.

Başkan, müslümanların Amerika’ya paha biçilemeyecek katkılarda bulunduklarını söyledi. Bush, Amerikalıların ne kadar öfkeli olurlarsa olsunlar, birbirlerine daima saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

"Müslümanlar doktor, avukat, hukuk profesörü, subay, er, girişimci, yatırımcı, dükkan sahibi, ana-baba olarak bizim parçamızdır ve herkes gibi saygıya layıktır. Başını örten kadınların korkusuzca sokağa çıkabilmesi gerekir. Benim bildiğim ve değer verdiğim Amerika da budur."

Amerika’daki müslümanların sayısı 7 milyon olarak tahmin ediliyor. Dünyadaki müslümanların sayısınınsa bir milyar 200 milyon olduğu söyleniyor.

Federal Soruşturma Bürosu, Salı gününden bu yana Arap asıllı Amerikalılarla camilere karşı girişilen 40 saldırıyla ilgili soruşturma yapıyor. FBI Başkanı Robert Mueller de bu tür saldırıların hiçbir şekilde hoşgörülmeyeceğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG