Erişilebilirlik

Bush: Teröristlere barınak olamaz - 2001-11-22


Başkan Bush Amerikalı askerlere hitaben yaptığı konuşmada teröre karşı savaşın genişleyebileceği anlamına gelen sözler söyledi ve teröristleri barındıran ve destekleyen rejimlerin sonunun Taleban'la aynı olacağını belirtti. Bush, Kentucky'deki Fort Campbell üssünde 101'inci Hava İndirme Tümeni subay ve askerlerine hitaben konuşurken, Amerika'nın teröristlere mali destek sağlayan, eğitim, silah ve barınma olanağı veren ülkelere hoşgörülü davranmayacağını bildirdi. Başkan, Afganistan'da hala birçok zorlukla mücadele etmek, teröristleri mağaralarından çıkarmak gerektiğini ancak Amerika'nın mutlaka başarılı olacağını söyledi.

Başkan Amerika'nın, 11 Eylül saldırılarının sorumluları yakalanıp adalet önüne çıkarılıncaya kadar durup dinlenmeden çalışacağını bildirdi. Bush, Afganistan'daki farklı gruplara, bir an önce bir hükümet kurma konusunda anlaşmaları için çağrıda bulundu.

Savunma Bakanı Donald Rumsfeld de Kuzey Carolina eyaletinde bir askeri üsse yaptığı ziyaret sırasında Amerikan özel kuvvet birimlerinin Afganistan'ın çeşitli yerlerinde Üsame bin Ladin ve El Kaide terör örgütü üyelerini ortaya çıkarmak için operasyonlar yaptığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG