Erişilebilirlik

'Forum Hedefine Ulaştı' - 2002-02-13


Dışişleri Bakanı İsmail Cem, AB-İKO Ortak Forumu'nun kapanışı sırasında düzenlediği basın toplantısında, katılımcılarla birlikte hazırlanan umut mesajının tüm dünyaya duyurulduğunu, böylelikle forumun amacına ulaştığını söyledi. Bakan Cem, “İki temel siyasi organizasyonu biraraya getirdik. Bu iki organizasyonun biraraya gelmesi, barışın, istikrarın ve anlaşıyın gelişmesi için çok önemlidir. Abartılı hedefler koymadan, burada başladığımız çalışmayı birlikte sürdürebiliriz,” dedi.

Bakan, bildiride toplantının her anında vurgulanan anlaşıyı dile getirdiklerini belirtti, örneğin terörizmin hengi nedenlerle olursa olsun kabul edilemeyeceğinin, Ortadoğu sorununa uluslararası devletler hukukuna ve BM kararlarına göre çözüm bulunması gerektiğinin kabul edildiğini vurguladı.

İsmail Cem basın toplantısı sırasında, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Irak Dışişleri Bakanı Naci Sabri’yle yaptığı ikili görüşmenin değerlendirmesini de yaptı. İsmail Cem, “Irak, BM ile uyum sağlamalı, şu an farklı bir durum görmüyoruz, biz Irak’a bir komşudan beklenebileceği üzere bu gerilimin azalması için neler düşündüğümüzü ulaştırıyoruz,” dedi.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, bu tür toplantıların gelecekte de düzenlenmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

XS
SM
MD
LG