Erişilebilirlik

Bush Enerji Planı'na Destek Arıyor - 2002-02-23


Başkan Bush Kongre’den enerji tasarrufu ve Alaska'nın vahşi bölgesinde petrol arama çalışmalarını içeren enerji politikasını onaylamasını istedi.

Amerika'nın enerjide ürettiğinden çok tükettiğine işaret eden Bush, bu değiştirilmezse, ülkenin dışa bağımlılığının artacağını söyledi.

Bush’un planı enerji dağıtımına modern uygulamalar getirmeyi ve yenilenebilir kaynakları kullanmayı öngörüyor. Planda rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir ve sürdürülebilir kaynakların kullanılmasını teşvik etmek için vergi indirimleri de var.

Ancak Bush yenilenebilir kaynaklara yönelmenin Amerika’nın enerji sorununu çözmediğini görüşünü de savunuyor. Alaska’ya gittiğini söyleyen Bush, bölgede yaşayanların yeni teknolojiler sayesinde petrolün yeryüzüne temiz ve güvenli bir şekilde çıkarılabildiğini bildiğini keydetti.

Alaska doğal bölgesinden petrol çıkarılmasına karşı olan çevre gruplarıyla Demokrat Parti etkin enerji politikasını benimsiyor.

Enerji politikaları Amerikan Senatosu’nda önümüzdeki hafta tartışmaya açılacak. Geçtiğimiz Ağustos ayında Alaska'da petrol çıkarılmasını da içeren bir enerji yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nden geçmişti.

XS
SM
MD
LG