Erişilebilirlik

İsrail Operasyonunda 1 Ölü, 6 Yaralı - 2002-06-06


İsrail birlikleri Filistin Lideri Yesar Arafat'ın karargahına saldırı düzenledi. Çarşamba günkü intihar saldırısına misilleme olarak yapılan operasyon sırasında Filistinli bir güvenlik görevlisi öldü, 6 kişi de yaralandı.

İsrail askerleri, içinde Filistin istihbarat servislerinin de bulunduğu karargah binasını yıkmak için patlayıcı madde ve buldozerler kullandı. İsrail askeri sözcüsü, karargahtaki Filistin güvenlik güçlerinin yaklaşan askerlere ateş açtığını, birliklerin de ateşe karşılık verdiğini açıkladı. Bir tank mermisi, Arafat’ın yatağının sadece iki metre uzağına isabet ederken, bürosundaki birçok odanın camları kırıldı, resimler parçalandı, tavan çöktü.

İsrail askerlerinin Ramallah’tan çekilmesinden sonra Yaser Arafat, eliyle zafer işareti yaparak karargahından çıktı ve İsrail saldırısının sadece Filistin halkının direncini arttıracağını söyledi.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada Arafat’ın karargahına, terör saldırılarının doğrudan sorumlusu saydıkları Filistin Yönetimi'nin merkezi olduğu için operasyon düzenlendiğini belirtti.

XS
SM
MD
LG