Erişilebilirlik

Türkiye Son 16 Arasında - 2002-06-13


C grubundaki son maçlarla Türkiye ve Kosta Rika'nın puanları 4 olarak eşitlendi ve Türkiye gol avantajıyla tur atladı. Türk Milli Takımı Çin'i 3-0 yenerken Kosta Rika Brezilya'ya 5-2 yenildi. Türkiye'nin gollerini 6'ncı dakikada Hasan Şaş, bundan 3 dakika sonra Bülent Korkmaz ve 85'inci dakikada Ümit Davala attı. Türk Milli Takımı önceki maçlarında Brezilya'ya 2-1 yenilmiş, Kosta Rika'yla 1-1 berabere kalmıştı.

Grup karşılaşmalarında üç maçını da kazanan Brezilya tam puan olan 9 puanla tur atlarken. Türk Milli Takımı 4 puan ve Kosta Rika'ya kıyasla gol avantajı sayesinde son 16 takım arasına girdi. Bu başarı Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde Türk toplulukları arasında büyük sevinç gösterileriyle karşılandı.

Türkiye ikinci turda ilk karşılaşmasını H grubundan yükselen bir takımla yapacak. Bu gruptaki takımlar, Rusya, Japonya, Tunus ve Belçika. H grubunda son maçlar yarın (Cuma) oynanıyor.

Çin milli takımının Sırp antrenörü Bora Milutinoviç, Türkiye yenilgisinden sonra bu görevinden ayrıldı. 18 aydır bu görevde bulunan ve sözleşme süresi zaten bu ay dolacak olan Milutinoviç daha önce çalıştırdığı Meksika, Kosta Rika, ABD ve Nijerya milli takımlarının Dünya Kupası finallerine yükselmesinde rol oynamıştı.

XS
SM
MD
LG