Erişilebilirlik

Şaron: Hamas'ı Vuracağız - 2002-06-24


İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Hamas örgütünün bir liderinin bugün Gazze bölgesinde öldürülmesini, bu militan gruba karşı açılan savaşta ilk başarı olarak niteledi.

Lideri olduğu Likud cephesine bağlı milletvekillerine hitaben konuşan Başbakan Şaron, teröristleri, saklandıkları yerleri ve komutanlarını ortadan kaldırmak için Gazze bölgesinde Hamas örgütüne karşı büyük çapta askeri operasyona hazırlandıklarını söyledi.

Şaron, operasyonla, Filistin kasabalarının kontrolunun, sınırsız bir süre için İsrail ordusunun eline geçeceğini bildirdi.

Başbakan Şaron’un bu konuşmasından birkaç saat önce İsrail helikopterleri Gazze bölgesinde iki otomobile roket ateşi açtı ve altı kişiyi öldürdü. Refah mülteci kampı yakınındaki oluyda ölenlerin dordunün, Hamas’ın askeri kanadının üyeleri, bunlarının ikisinin de yüksek düzeyli Hamas komutanları olduğu bildirildi.

Bunlardan Yaser Rezik adlı militan, geçmişte İsrail vatandaşlarını öldürdüğü ve yeni intihar saldırıları planladığı gerekçesiyle İsrail tarafından aranıyordu.

Hamas liderleri İsrail saldırısının intikamını alacaklarını ve İsrail hedeflerine saldırıları arttıracaklarını bildirdiler.

İsrail kuvvetleri ise Gazze’de, Hamas’ın dini lideri Şeyh Ahmet Yasin’I evinde göz hapsine aldı. Gazze’deki operasyondan önce İsrail tankları Batı Şeria’daki Ramallah kentine yeniden girdi ve Filistin lideri Yaser Arafat’ın, zaten ağır hasar görmüş olan karargahını kuşattı. Ramallah’da, 13 Filistin polis memurunun tutuklandığı bildirildi.

XS
SM
MD
LG