Erişilebilirlik

ABD'de Yeni Terör Uyarısı - 2002-09-10


ABD’de terör tehdit uyarısı yayınlandı. Uyarıda ABD’nin terörist saldırılara hedef olma tehlikesinin arttığı belirtildi.

Adalet Bakanı John Ashcroft konuyla ilgili açıklamasında, özellikle dış ülkelerdeki Amerikan tesis ve çıkarlarına yönelik saldırı tehditleri alındığını bildirdi. Aschcroft, Güneydoğu Asya ülkelerindeki 4 Amerikan Büyükelçiliği'ne ciddi saldırı tehditleri yapıldığını söyledi. Adalet Bakanı, Amerikan halkına ülke içinde seyahat planlarını değiştirmeleri ya da 11 Eylül’ün birinci yıldönümü dolayısıyla yapılacak anma törenlerinin iptal edilmesi yönünde bir tavsiyede bulunmadıklarını bildirdi. Aschroft sadece kamu oyunu uyanık ve dikkatli olmaya çağırdıklarını söyledi.

Adalet Bakanı, "İstihbarat kuruluşlarına, El Kaide'nin üst düzeydeki militanlarından birinin ifadelerine dayanan ve 11 Eylül'ün yıldönümünde Amerika'yı hedef alan terörist saldırılar düzenlenebileceği yolunda bilgiler ulaştı" diye konuştu. Aschroft, bu bilgilerin, Amerikan ulaştırma sistemi, Amerikalıların katıldığı toplantılar ve dış ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerin saldırıya hedef olabileceğini gösterdiğini söyledi.

İç Güvenlik Dairesi Başkanı Tom Ridge de, 5 düzeyli güvenlik alarmı sisteminde, ikinci en yüksek tehlike düzeyi olan, “Turuncu” alarm verildiğini açıkladı.

Çarşamba günkü yıldönümü için güvenlik önlemleri arttırılırken Başkan Yardımcısı Dick Cheney geceyi Washington dışında açıklanmayan bir yerde geçirdi.

ABD Savunma Bakanlığı da dün Savunma Bakanlığı binası ve Washington çevresindeki diğer askeri tesislere seyyar uçaksavar füzeleri yerleştirildiğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü, Washington bölgesinin savunma gücünü sınamak için düzenlenen tatbikatın birkaç gün süreceğini bildirdi.

Tatbikata, uçaksavar füzeleri dışında savaş uçakları, radar ve muhabere birlikleri katılıyor.

XS
SM
MD
LG