Erişilebilirlik

Kenya'da İsrail Hedeflerine Saldırı - 2002-11-28


Kenya’da İsrail hedeflerine yönelik iki ayrı saldırıda en az 14 kişi öldü. Mombasa kentindeki bir otelin önünde turist otobüsünde patlatılan bomba, üçü İsrail vatandaşı, üçü saldırgan ve geri kalanı Kenyalı olduğu tahmin edilen 14 kişinin ölümüne yol açtı. İkinci saldırıdan önce bir İsrail yolcu uçağına, havalanırken füze ateşi açıldı.

Her iki saldırının sorumluluğunu Filistin Ordusu adlı bir kuruluş üstlendi. Grubun Beyrut’taki merkezinden yapılan açıklamada, saldırıların, Filistinli mültecilerin davasına dikkatleri çekmek amacıyla düzenlendiği belirtildi. Bildiride ayrıca saldırıların, Filistin'in bölünmesine yol açan 1947 tarihli Birleşmiş Milletler kararını hatırlatmak amacını taşıdığı da kaydedildi. İsrail devleti, bu karar sonrasında kurulmuştu.

Otelin önündeki otobüse girişilen saldırı 80 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Ölen Kenyalılar'ın milli dansla turistleri karşılayan gruptan oldukları bildirildi. Kenya yetkiilileri saldırıyla ilgili olarak iki kişinin sorguya çekildiğini belirtirken Fransız Haber Ajansı bu iki kişinin Arap asıllı olduğunu duyurdu. Bu saldırıdan hemen önce, Mombasa Havaalanı'ndan hareket etmekte olan bir İsrail yolcu uçağına, hareket halindeki bir otomobilden iki füze atıldı. Füzelerin isabet etmediği uçak İsrail’e indi. Uçakta 260 yolcu ile 10 kişilik mürettebat bulunuyordu.

XS
SM
MD
LG