Erişilebilirlik

'Hızla İlerliyoruz' - 2003-03-24


Irak harekatına katılan Amerikan kuvvetlerinin komutanı Orgeneral Tommy Franks, koalisyon güçlerinin Irak’taki hedeflere ulaşmada hızlı ilerleme kaydettiğini açıkladı.

Amerikan Silah Kuvvetleri Merkez Bölge Komutanı Orgeneral Franks bugün Katar’da yaptığı açıklamada Amerikan ve İngiliz kuvvetlerinin tüm Irak’a yayıldığını ve 3,000 askerini esir aldığını belirtti. Irak kuvvetlerinin direnişini ”yer yer” olarak tanımlayan Orgeneral Franks, yine de Amerikan ve İngiliz askerlerinin daha fazla kayıp vermesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

General Franks bu açıklamayı yaparken Amerikan kuvvetleri, güneydeki Nasıriye kentini savunan ve dün Amerikan askerlerine kayıp verdiren Irak birliklerine karşı yeni bir saldırıya geçti. Nasıriye’deki Irak kuvvetleri şu ana kadar Fırat nehrini geçip 300 kilometre uzaktaki Bağdat’a yürümeye çalışan Amerikan birliklerinin ilerlemesini engelliyor. Ancak İngiltere Başbakanı Tony Blair, güneyden ilerleyen diğer koalisyon kuvvetlerinin Irak başkentine yüz kilometre yaklaştığını açıkladı. Blair, hedeflerinin Bağdat’a en hızlı şekilde ulaşıp Saddam Hüseyin rejimine son vermek olduğunu söyledi.

Bu arada koalisyon uçakları Bağdat ve Kerkük’teki askeri hedefleri bugün şiddetle bombaladı.

XS
SM
MD
LG