Erişilebilirlik

ABD Önemli Kayıplar Verdi - 2003-03-24


Amerika Savunma Bakanlığı yetkilileri bazı Amerikan askerlerinin Irak’ta kaybolduğunu bildirirken Arap televizyonu, Amerikan savaş esirleri ve bazı asker cesetlerinin görüntülerini yayınladı. Amerikalı askeri yetkililer, 10 kadar deniz piyade askerinin öldüğünü, Kara Kuvvetleri'ne bağlı 12 askerin de kayıp olduğunu bildirdiler.

Başkan Bush, Amerikan savaş esirlerini insanca davranılmasını beklediğini, yapılacak kötü muamelenin savaş suçu sayılacağını açıkladı.

Arap El Cezire televizyonunun yayınladığı filmde, biri kadın 5 Amerikalı asker Iraklılar tarafından sorguya çekilirken görülüyor.

Arap televizyonu, Irak’ta öldürülen Amerikan askerlerine ait olduğu ileri sürülen bazı ceset görüntüleri de yayınladı.

Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld bazı Amerikan askerlerinin Irak’ta kayıp olduğunu doğrularken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Richard Myers 10 kadar askerden haber alınamadığını bildirdi.

Irak harekatına komuta eden Amerikan Silahlı Kuvvetleri Merkez Bölge Komutanı Orgeneral Tommy Franks'in yardımcısı Korgeneral John Abizaid Katar'ta düzenlediği brifingde Pazar günü önemli direnişle karşılaştıklarını söyledi. Amerikalı general, brifingi izleyenler arasında bulunan El Cezire televizyonu muhabirini, televizyonda esir alınan ve öldürülen Amerikan askerlerini gösterdikleri için kınadı ve bu davranışla, savaş tutsaklarına yapılacak muamele konusundaki Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal ettiklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG