Erişilebilirlik

Almanya'da Petmezci 18 Aya Mahkum Oldu - 2003-05-07


Almanya'da bir Amerikan askeri üssüne bombalı saldırı planlamakla suçlanarak yargılanan 25 yaşındaki Osman Petmezci, bunun yerine daha hafif olan patlayıcı madde bulundurma suçundan 18 ay hapse mahkum oldu.

Heidelberg'deki duruşmada Alman savcı, Petmezci ve Amerikalı nişanlısı Astrid Eyzaguirre'in Heidelberg'deki Amerikan askeri üssünü bombalamayı planladıkları yolundaki iddiasını kanıtlayamadı. Savcılık, Petmezci ve nişanlısının, geçen yıl, Amerika'yı hedef alan 11 Eylül saldırılarının birinci yıldönümünde bombalı saldırı planladıklarını iddia etmişti.

Savcılık bu iddiasını geri çekince zanlılar yasa dışı olarak patlayıcı madde bulundurma, hırsızlık ve küçük çaplı uyuşturucu madde suçundan hafif hapis cezalarına çarptırıldı. Petmezci'ye 18 ay hapis cezası verilirken, nişanlısı 6 ay hapse mahkum oldu.

Petmezci-Eyzaguirre çifti hakkındaki iddialar Heidelberg'deki Amerikan askeri üssünde Astrid Eyzaguirre'le birlikte çalışan bir kadının ifadelerine dayanıyordu. Bu tanık, başlangıçta Eyzaguirre'nin bombalı saldırı hakkında yaptığı bir konuşmayı duyduğunu söylemişti. Ancak tanık bu ifadesinden sonradan vazgeçti.

Petmezci-Eyzaguirre çifti geçen yıl Eylül ayında, oturdukları apartman dairesinde metal borular, barut ve kimyasal maddeler bulunması üzerine Alman makamlarınca tutuklanmıştı. Petmezci, bu malzemeyi, havai fişek yapmak için kullandığını söylemişti.

XS
SM
MD
LG