Erişilebilirlik

Zarkavi'nin Başına Konan Ödül 25 Milyon Dolara Çıkarıldı - 2004-07-01


Amerika, Irak'ta en çok aranan teröristlerden Ebu Musab Zarkavi'nin başına koyduğu ödülü, 10 milyon dolardan 25 milyon dolara çıkardı.

Ürdün doğumlu Zarkavi'yle ilgili yeni ödül, Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın İnternet sitesinde duyuruldu.

Zarkavi, El Kaide terör örgütünün üst düzey sorumlularından biri olmakla ve rehin alınan Amerikan vatandaşı Nick Berg'ün başının kesilmesi de dahil, birçok cinayetle suçlanıyor.

Bu arada Bağdat'ta, iki ayrı bombalı saldırıda, üst düzey bir yetkili yaralandı, 2 koruma görevlisiyle birkaç kişi öldü.

İlk saldırı Maliye Bakanlığı Denetleme Kurulu başkanına düzenlendi. Bu olayda bakanlık yetkilisinin ağır yaralandığı iki koruma görevlisinin ise öldüğü bildirildi.

Bir Amerikan askeri konvoyunun geçtiği yola yerleştirilmiş bombanın patlaması ise çevrede bulunan bazı kişilerin ölümüne ve yaralanmasına yolaçtı.

Öte yandan, Irak'ta yabancı rehineleri kaçırıp öldüren Ebu Musab El Zarkavi'ye bağlı gruba yönelik operasyon devam ediyor.

Amerikan ordu sözcüsü, yeni istihbarat üzerine Felluce'de bir eve hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Zarkavi'nin evde olup olmadığı ise açıklanmadı. Saldırıda en az 15 kişi yaralandı ancak yaralılar arasında Zarkavi'nin olup olmadığı bilinmiyor.

XS
SM
MD
LG