Erişilebilirlik

İstanbul'da Üç Patlama: İki Ölü - 2004-08-10


İstanbul’da Sultanahmet ve Laleli`de iki otel ve Esenyurt Milangaz dolum tesislerinde meydana gelen patlamalarda 2 kişi öldü, en az 10 kişi de yaralandı.

Çoğunlukla yabancı turistlerin kaldığı otellerde patlamalar gece yarısından sonra 01:40’da, aynı dakikalarda meydana geldi.

Patlamaların ardından olay yerine giden İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, otellerde araştırmalarını sürdüren uzman ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cerrah, patlamaların terörist saldırı olabileceğini söyledi.

Laleli Ordu Caddesi'ndeki Pars Otel'de meydana gelen patlamada ölenlerden birinin Türk vatandaşı Haydar Baydar (31), diğerinin ise İran uyruklu Mehdi Pooliki isimli müşteriler olduğu tespit edildi.

Yaralıların çoğunun ise çeşitli ülkelerden yabancılar olduğu bildirildi. Patlamalarda yaralanan Hollanda, Çin, Türkmenistan ve Ukrayna uyruklu 10 kişi Haseki, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Bu 10 yaralıdan 7'si taburcu edildi.

Bu arada yine İstanbul'da, Esenyurt'taki bir likit gaz dolum tesisinde de gece yarısından sonra iki bomba patladı. Bu olayda hasar meydana geldi, ölen ve yaralanan olmadı. Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören, olay yerine geldi.

Tesisi çevreleyen tellerin kesilerek bazı kişilerin içeri girdiğinin belirlendiğini ifade eden Demirören, şunları söyledi:

"Bu kişiler depo bölümüne 2 bomba koymuşlar, bombalar 30 dakika arayla patlamış. Gaz sızıntısı vardı durdurduk, şu anda tehlikeli bir durum yok."

Patlama anında içeride 4 kişi çalıştığını belirten Demirören, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG