Erişilebilirlik

Güreşçi Şeref Eroğlu Finalde - 2004-08-25


Atina Olimpiyatları'nda grekoromen güreşte Şeref Eroğlu 66 kiloda finale yükseldi. 84 kiloda Hamza Yerlikaya ise, yarı final maçında İsveçli rakibine mağlup oldu.

Şeref Eroğlu, 3-2 yenik götürdüğü mücadelede, bitime saniyeler kala rakibini tuşladı. Eroğlu, bugün yapılacak final seansında Azeri güreşçi Ferit Mansurov ile Olimpiyat şampiyonluğu için güreşecek. Hamza Yerlikaya ise, yine aynı seansta bronz için mücadele edecek.

Dün kadınlar 5000 metre finalinde onikinci olan Elvan Abeylegesse, 1500 metre yarışında beşinci oldu ve yarı finale yükseldi. Bu arada Amerika, toplam madalya sayısında Çin’le arayı daha da açtı. Amerika 71 madalya kazanırken, Çin’in yalnızca 51 madalyası bulunuyor. Altın madalya yarışında da Amerika 25’e-24 Çin’in önünde gidiyor.

Amerikalı Joanna Hayes kadınlar yüz metre yarışını 12 saniye 37 salise ile tamamlayarak şampiyon oldu. Yarışı 8 salise geç tamamlayan Ukraynalı Olena Krasovka ikinci oldu.

Kadınlar 400 metre yarışının galibi Bahama’dan Tonique Williams-Darling olurken; erkekler 1500 metrede Faslı atlet Hicam el Gurej olimpiyat şampiyonluğunu elde etti.

3000 metre engelli yarışında ilk üç dereceyi Kenyalı sporcular elde etti. Çek Cumhuriyetinden Roman Sebrle dekatlonda birinci oldu.

Doping skandalleriyle ilgili haberler dün de devam etti. Erkekler disk atmada olimpiyat şampiyonu olan Macar Robert Fazekas, doping testini geçemediği için madalyası geri alındı. Uluslar arası Olimpiyat Komitesi, sporcunun idrarını tahlil için vermediğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG