Erişilebilirlik

Güçlü Silah Lobisi Bush'u Destekliyor - 2004-10-14


Amerika’da bireyin silah bulundurma hakkını savunan en büyük grup olan Ulusal Silah Birliği (National Rifle Association) Başkan Bush’u desteklediğini açıkladı ve yeniden seçilme kampanyasına milyonlarca dolar bağışta bulundu.

Kısaca NRA diye bilinen kuruluş, seçimin en çekişmeli olması beklenen eyaletlerde, Bush’un Kerry’ye karşı kazanması için 20 milyon Dolar harcayacağını bildirdi.

Avcılığı meraklı olan Demokrat aday John Kerry Amerikan Anayasası’nın kişilerin silah bulundurma hakkı bulunduğunu belirten ikinci maddesini desteklediğini açıklamıştı.

Ancak Başkan Bush silah üreticilerine karşı dava açılmasını engelleyen bazı önemli konularda, Ulusal Silah Birliği’ni desteklemişti. Ayrıca Bush kişilerin saldırı silahı bulundurmalarını yasaklayan, fakat süresi geçenlerde dolan yasayı uzatacak girişimde de bulunmadı.

Kişisel silahları kontrol altına alacak yasalar için oy kullanmış olan Demokrat Senatör John Kerry’nin kampanyasını, silahlı şiddeti önlemeyi öngören Brady Grubu destekliyor. Grup adını, 1981 yılında Başkan Reagan'ı hedef alan suikast girişimi sırasında ağır yaralanarak felç olan Beyaz Saray Sözcüsü James Brady'den alıyor. Brady ve eşi Sarah Brady, Amerika'da bireylere yapılan silah satışlarını kontrol altına almak için yasalar çıkarılması yönünde lobi yapıyor.

XS
SM
MD
LG