Erişilebilirlik

Hindistan'da 'Çalış-Beslen' Programı - 2004-11-15


Hindistan'da milyonlarca yoksul köylü arasında açlık ve işsizlikle mücadele amacıyla çalışma karşılığı gıda yardımını öngören iddialı bir uygulama başlatıldı.

Başbakan Manmohan Singh uygulamayı ülkenin güney eyaletlerinden Andra Pradeş'te Pazar günü düzenlenen bir törenle başlattı. Program, Hindistan'ın, son zamanda doğal afetlerden en çok zarar gören 150 idari biriminde yeni iş olanakları açmayı hedefliyor.

Uygulama çerçevesinde yoksul tarım işçileri yol, köprü ve kanal yapımı, su depolarının onarımı gibi işlerde çalışacak. Bu çalışma karşılığı her işçiye günde beş kilogram tahıl verilecek. İşçilere beş kilogram tahılın en az dörtte birinin değeri para olarak ödenecek.

Hindistan'da bu yıl kuraklık nedeniyle birçok küçük çiftçinin borçlanmak zorunda kaldığı, bazılarının borçlarını ödeyemediği için intihar ettiği bildiriliyor.

Başbakan Manmohan Singh liderliğindeki Kongre Partisi Mayıs ayındaki seçimlerde kazandığı beklenmedik zaferden önce milyonlarca işsiz tarım çalışanına istihdam olanağı yaratmayı vaadetmişti.

XS
SM
MD
LG