Erişilebilirlik

Putin'in Tarihi Ankara Ziyareti Başlıyor - 2004-12-05


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tarihi öneme sahip Türkiye ziyareti bugün başlıyor. Ziyaretin gündeminde enerji, ekonomi, terörle mücadelede işbirliği ve savunma konuları var.

Putin, iki günlük ziyaretinde Ankara'da, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Türk ve Rus işadamlarıyla bir araya gelecek.

Putin, 512 yıllık geçmişi bulunan Türk – Rus diplomatik ilişkileri süresince Ankara’yı resmen ziyaret eden ilk Rus lideri olacak.

Putin'e 12 kişilik bir Rus işadamı grubunun da eşlik etmesi bekleniyor.

Rus liderin Eylül ayında yapacağı Türkiye ziyareti o günlerde Kuzey Osetya'da yaşanan okul baskını nedeniyle ertelenmişti.

Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretinde ilk durağı Çankaya Köşkü olacak. Cumhurbaşkanı Sezer’le yemek yiyecek Putin’in yarın Anıtkabir’i ziyaret etmesi bekleniyor.

İkinci gün gerçekleşecek heyetlerarası görüşmelerde ağırlıklı konu enerji ve terörizmle mücadele olacak.

Putin’in akşam saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bülent Arınç’la görüşmesi planlanıyor ancak Putin’in Genel Kurul’da konuşması beklenmiyor.

Putin, TBMM ziyaretinin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne gidecek. Daha sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la biraraya gelecek.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Pazartesi akşamı Türkiye’den ayrılması planlanıyor.

XS
SM
MD
LG