Erişilebilirlik

'Iraklı Direnişçiler Suriye'den Destek Görüyor' - 2004-12-08


Iraklı direnişçilerin, Suriye’de yaşayan Iraklılardan, 'daha önce bilinenden daha fazla' destek aldığı bildirildi.

Washington Post gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde, Saddam Hüseyin yanlılarının Suriye’ye sığındıkları, ve ülkelerindeki direnişe yardım etmek amacıyla, Suudi Arabistan ve Avrupa kaynaklı para yardımı aldıkları belirtildi.

Adları açıklanmayan Amerikalı yetkililer, Washington’un Şam hükümetine, Suriye’deki bazı Iraklıları tutuklama ya da sınır dışı etme konusunda baskı yaptığını kaydetti.

Gazeteye konuşan Suriye’nin Washington Büyükelçisi İmad Mustafa ise, bu iddiaları yalanladı.

Bugün Irak Başbakanı Ayad Allavi de yaptığı açıklamada, seçimlerin planlandığı gibi 30 Ocak tarihinde yapılması çağrısını yineledi, ancak, güvenlik nedeniyle 2 hafta kaydırılabileceği olasılığını dile getirdi.

Güney Kore Devlet Başkanı'ndan Askerlere Ziyaret

Irak’ta konuşlu birliklerini ziyarete giden liderler İngiltere’yle sınırlı kalmadı. Güney Kore Devlet Başkanı Roh Moo Hyun da, bu ülkedeki birliklerine sürpriz bir ziyarette bulundu.

Güney Kore, Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentinde 3 bin 600 asker bulunduruyor. Devlet Başkanı Roh, Laos, Fransa, İngiltere ve Polonya’dan oluşan turunun son ayağında Irak’a da uğradı.

Bu arada Güney Kore’de toplanan bir yasama komitesi, Irak’ta konuşlu askerlerinin görev süresini bir yıl daha uzatmayı öneren hükümet tezkeresini onayladı. Tezkerenin yarın toplanacak Güney Kore parlamentosu tarafından son bir kez onaylanması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG