Erişilebilirlik

ABD Borsaları da Düşüşten Nasibini Aldı


Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke’nin ekonomiyi canlandırma tedbirlerini azaltabilecekleri mesajı dün dünya borsalarında sert düşüşlere yol açtı.

New York’taki Dow Jones endeksi 354 puan düşerek günü yüzde 2,3; S&P 500 ve Nasdaq borsaları da yüzde 2’şer kayıplarla kapadı. Düşüşlerde Bernanke’nin açıklamalarının yanı sıra Çin’deki üretim sektöründeki yavaşlama da etklili oldu.

Dün Asya borsaları yüzde 2, Paris, Frankfurt ve Londra borsaları da yüzde 3 ve üzerinde düşüşler yaşadı. Borsa İstanbul’daki (BIST 100) düşüş de yüzde 6’yı aştı. Amerikan doları 1,9220 TL’yi aşarak tarihi rekor kırdı.

FED Başkanı Bernanke önceki gün, Amerika’da ekonomik kalkınmanın belli bir güce ulaştığını ve ekonomiyi canlandırmak için aldıkları bazı tedbirleri azaltmaya gidebileceklerini söylemişti. Bunlara özellikle de faiz oranlarını aşağıda tutmak amacıyla federal hükümetin tahvil alımları da dahil.

Ekonomi uzmanlarıysa, yatırımcıların Amerika Merkez Bankası’ndan böyle bir kararı bu kadar erken beklemediklerini söylüyor.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG