Erişilebilirlik

ABD Borsalarında Corona’ya Bağlı Sert Düşüş 


New York’ta Wall Street borsasında, ülkedeki Corona virüsü vakalarının yeniden artışa geçmesinin etkisiyle Perşembe günü keskin düşüşler yaşandı. Ekonomik faaliyetlere yeniden başlandığı bir dönemde vaka sayılarındaki bu yeni artış, ekonominin süratle yeniden toparlanacağına yönelik son dönemdeki iyimserliği de söndürmüş görünüyor.

Dow Jones Endeksi 1.861,82 puan (yüzde 6,9) düşerken, S&P 500 Endeksi 188,04 puan (yüzde 5,4) ve Nasdaq Composite de 9.492,73 puan (yüzde 5,27) değer kaybetti.

ABD’deki en büyük üç endeksin de yüzde 5’in üzerinde değer kaybetmesiyle borsalar 16 Mart’tan bu yana bir gün içindeki en yüksek yüzdeli düşüşü gördü.

Gözlemcilerin çoğu, Mart ayı sonlarından bu yana piyasalardaki ‘’’geri dönüşü’’ abartılı bulduklarını ve ekonomideki kötü durumu yansıtmadığını savunuyordu.

ABD Merkez Bankası da (FED) dün yaptığı açıklamada, yatırımcıların hızlı ekonomik toparlanma konusundaki iyimserliğine darbe vurarak, ekonomide yıllardır rastlanan en kötü düşüşten toparlanmaya açılan yolun uzun sürebileceği uyarısında bulunmuştu.

ABD borsalarındaki sert düşüş Avrupa ve Asya piyasalarında da hissedildi. Hisse senetleri ve tahvillerin yanında petrol fiyatları da düştü.

ABD’de Teksas ve Florida gibi bazı eyaletlerde, geçen ay Corona virüsü salgınına karşı tedbirlerin gevşetilmesinin ardından vaka sayıları yeniden hızlı artışa geçti. Associated Press haber ajansına göre, ABD’deki toplam vaka sayısı 2 milyonu geçerken, eyaletlerin yarısına yakınında da halen vaka sayıları artış halinde.

Bazı uzmanlar, ABD’de halen 113 bin dolayında olan can kaybı sayısının da Eylül ayına kadar 200 bine ulaşabileceği olasılığını dile getiriyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG