Erişilebilirlik

ABD’de Bir Ünlü Sunucu Daha Cinsel Taciz Suçlamasıyla Kovuldu


NBC News kanalının popüler haber programı “Today”in uzun süredir sunuculuğunu yapan 59 yaşındaki Matt Lauer, hakkındaki cinsel taciz suçlamasının ardından kovuldu. Lauer, bir hafta içerisinde aynı suçlamayla görevine son verilen Amerika’daki ikinci ünlü TV sunucusu oldu.

Lauer’in görevine son verildiği haberini, kendisiyle birlikte programı sunan Savannah Guthrie sabahki programın başında açıkladı. Geçen hafta da CBS News, kendisiyle birlikte çalışan bazı kadınların şikayetleri üzerine Charlie Rose’un işine son vermişti.

NBC News Başkanı Andrew Lack, kanalın Pazartesi gecesi bir çalışandan şikayet aldığını ve yapılan inceleme sonucunda bunun şirket standartlarının açıkça ihlali olduğunun tespit edildiğini söyledi. Lack kanal çalışanlarına gönderdiği açıklamada, Lauer hakkında gelen ilk şikayet olsa da, kendilerine bunun münferit bir olay olmayabileceğini gösteren izahat sunulduğunu aktardı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Lauer, “Today” programını 20 yıldır sunuyordu. Katie Couric’le birlikte sunduğu dönemde “Today”, uzun süredir en çok izlenen programdı. Şimdi ise ABC’nin “Good Morning America” programının ardından ikinci sırada bulunuyor.

Başkan Donald Trump da konuyla ilgili Twitter üzerinden yorum paylaştı. Trump mesajında, “Wow, Matt Lauer ‘çalışma ortamında uygunsuz cinsel davranış’tan dolayı NBC’den kovuldu. Ama çok fazla sayıda yalan haber yayınlamaktan dolayı NBC ve Comcast’in üst yöneticileri ne zaman kovulacak?” diye yazdı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG