Erişilebilirlik

ABD: ‘Terörle Mücadelede Türkiye’yle Birlikte Çalışıyoruz’


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması sonrası tüm tarafları, “saldırgan görülebilecek ya da ilave gerilimler yaratabilecek eylemlerden” kaçınmaya çağırdı.

Nauert’e günlük basın brifinginde bir gazeteci, YPG güçlerinin PKK lideri Abdullah Öcalan’ı övdüğü bir video yayınlamasına dair yorumunu sordu.

Sözkonusu video hakkında bilgisinin olmadığını ifade eden Nauert, “Ama size şunu söyleyebilirim; Rakka’nın özgürleştirilmesi sadece koalisyon için değil, en önemlisi Suriye halkı için net bir başarıdır” diye konuştu.

“Sizin referans gösterdiğiniz bu videodakiler dahil, tüm tarafları, saldırgan olarak görülebilecek ya da ilave gerilimler yaratabilecek eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” diyen Nauert, ABD yönetiminin, teröre karşı mücadelede ve bölgesel işbirliğini artırmada Türkiye’yle birlikte yakın çalıştığını vurguladı.

Rakka’nın IŞİD’den geri alınmasının ardından kentte Abdullah Öcalan’ın posteri açılmıştı. Türkiye’nin sert tepki gösterdiği bu gelişmeyi Amerika da kınamış, “Abdullah Öcalan’ın saygı duyulmaması gereken biri olduğu” açıklamasında bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG