Erişilebilirlik

ABD’de Günlük Vaka Sayısında Yeni Rekorlar


ABD’de Corona virüsü vakalarında son dokuz içinde beşinci kez günlük vaka artış rekoru kırıldı.

New York Times’ın verilerine göre, ülkede Çarşamba günü 59 bin 400’ün üzerinde yeni vaka tespit edildi. Bir önceki rekor 56 bin 567’yle geçen Cuma günüydü.

Ülkede özellikle güney ve batı eyaletlerinde salgın büyük bir hızla artmaya devam ederken, Çarşamba günü beş eyalette yine bir gün içindeki en yüksek vaka sayılarına ulaşıldı. Bu eyaletler Missouri, Tennessee, Teksas, Utah ve West Virginia olarak sıralanıyor.

ABD’de toplam vaka sayısı da bu hafta içinde 3 milyonu geçmişti.

Gazetenin haberine göre, ülkede son iki hafta içinde günlük yeni vakaların sayısı yüzde 72 oranında arttı. Çarşamba günü itibariyle 24 eyalette son bir hafta içinde vaka sayıları rekor düzeyde sürekli yükseldi.

Teksas’ta Çarşamba günü 10 bine yakın yeni vaka rapor edilirken, Beyaz Saray Corona Virüsü Görev Gücü Koordinatörü Dr. Deborah Birx, eyalette pozitif test oranlarının Temmuz başı itibariyle yüzde 20 oranında seyrettiğini söyledi. Bu oran bir önceki ayın iki katı konumunda.

Arizona eyaletinde de salgının hızla yayılması karşısında hastane kapasiteleri zorlanmaya başladı. Eyalette vaka sayılarının yanında can kaybı sayıları da son günlerde artıyor.

Wall Street Journal gazetesinin bir podcast’ine konuşan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, “Ciddi sorun yaşayan hangi eyalet varsa ekonomik faaliyetleri durdurmayı ciddi olarak düşünmeli. Bunu ben diyemem çünkü her eyalet farklı” dedi.

Fauci, eyaletlerin Corona virüsü salgınına karşı attıkları adımları yaşadıkları sorunlarla yüzleşmesi gerektiğini belirterek, ”Eğer kabul etmezseniz düzenletmezsiniz” ifadesini kullandı.

Vaka sayılarının katlanarak büyüdüğüne işaret eden Fauci, günlük 20 ila 40 bin seviyelerinden şimdi 50 bin seviyelerine geldiğine dikkati çekti.

Fauci geçen hafta Kongre’deki bir oturumda yaptığı açıklamada da, vaka sayılarındaki artışın kontrol altına alınamaması halinde ülke genelinde günlük vaka artış sayısının 100 bine ulaşabileceği uyarısında bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG