Erişilebilirlik

ABD’den Vatandaşlarına Rusya’yı Terk Edin Uyarısı


ABD, vatandaşlarına Rusya’ya seyahat etmemeleri uyarısı yayımlarken Rusya’da bulunan vatandaşlarının da ülkeden ayrılması çağrısında bulundu.

Açıklama ABD’nin Moskova Büyükelçiliği tarafından yayımlandı.

ABD Moskova Büyükelçiliği’nin internet sayfasında yer alan açıklamada, Rusya’nın 21 Eylül’de kısmi seferberlik ilan ettiği hatırlatıldı. Bu noktada Rus hükümetinin, çifte vatandaşlığı bulunan ABD vatandaşlarının bu haklarını tanımayacağı, elçilik ve konsolosluklara ulaşmasını reddedeceği ve ülkeden çıkışlarını engelleyebileceğine ve bu kişileri de silah altına alabileceğine dikkat çekildi.

Büyükelçilik, hali hazırda Rusya’dan ayrılmak isteyen ABD vatandaşlarının devam etmekte olan ancak sınırlı sayıdaki uçuşları kullanabileceklerini ya da karayoluyla ülkeyi terk edebileceklerini belirterek bu konuda da hızlı davranılması çağrısı yaptı. Açıklamada, bu konuda elçiliğin imkanlarının da son derece sınırlı olduğuna dikkat çekildi.

Aynı açıklamada, ABD vatandaşlarının ayrıca Rusya’ya seyahat etmemeleri, Rusya’da bulunanların da süratle henüz imkanlar varken Rusya’dan ayrılmaları istendi. Rusya dışına seyahat konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili sayfasından bilgi alınabileceği ifade edildi.

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, Rusya’da ifade özgürlüğü konusunda da sorunlar olduğunu dolayısıyla Rusya’da bulunan ABD vatandaşlarının da her türlü siyasi ve sosyal eylemlerden kaçınmaları ve bu tarz eylemlerde güvenlik görevlilerinin fotoğraf ve görüntülerini çekmemeleri uyarısında da bulundu. Bu tarz gösteri ve eylemlere katılan ABD vatandaşlarının Rus yetkililer tarafından gözaltına alındıkları hatırlatıldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG