Erişilebilirlik

Adaylıkta İmza Toplama Süreci Sona Erdi


ANKARA - Cumhurbaşkanı adayı olmak için imza toplama süreci bu akşam sona erdi. Son olarak dün Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nin oluşturduğu “Ata İttifakı”nın adayı Sinan Oğan, 100 bin seçmen imzası toplamayı başararak, Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanmıştı.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) 20 Mart günü itibariyle başvuru yapan aday adayları arasından Muharrem İnce’nin ardından dün Sinan Oğan gerekli imza sayısına ulaşmıştı.

Yurttaşlarca aday gösterilebilmeleri için en az 100 bin seçmen imzası toplama çabasındaki aday adayları için süreç bugün saat 20.00’de sona erdi.

Seçmenler, söz konusu aday adaylarından sadece birisi için ve bir kez imza verdi. Başvuru yapan siyasetçinin 100 bin imza şartını yerine getirmesi durumunda talebi halinde YSK’ya başvuru ücreti olarak yatırdığı 555 bin 980 lirayı iade alabilecek. Başvuran kişinin yeterli imza sayısına ulaşamaması durumunda başvuru ücreti Hazine’ye gelir olarak aktarılıyor.

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin gerekli 100 bin imza desteğini sağlamasının ardından dün Ata İttifakı’nın adayı olarak başvurmuş Sinan Oğan da yeterli seçmen imzasıyla Cumhurbaşkanı adayı olabilme koşulunu yerine getirdi.

Ancak Oğan, adaylığını kesinleştirmek istediği vurgusuyla, “Türk milletinin aziz evlatları, Bütün zorluklara rağmen 120.000 imza hedefine ulaşacağız inşallah. Bu adaletsiz düzende sakın ola 100.000’e ulaştık, artık imza atmamıza gerek yok demeyin zira bu zaferimizi elimizden almak için her şeyi yapacaklar. Yok imzalar mükerrer diyecekler, yok kenarı ıslanmış diyecekler yok bilmem ne diyecekle. O sebeple 120 bin sayısına ulaşana kadar devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.


Özdağ MHP, CHP, İYİ Parti üyelerine teşekkür etti

Suriyeliler'e yönelik söylemleriyle gündemde olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Yüz bin aşıldı, teşekkürler büyük Türk Milleti” mesajıyla paylaştığı videosunda, Ata İttifakı üyesi parti teşkilatlarına teşekkür etti.

Özdağ, videosunda, Sinan Oğan’ın 100 bin imzayı aşması üzerine iktidardaki Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin teşkilat üyelerince kendisine ulaşılarak sevinç duyguları paylaşıldığını söyledi. Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermiş olan CHP ile İYİ Parti üyelerince de kendilerine destek verildiğini de kaydetti.

Ayrıca “Seçmen iradesi teslim alınamaz” diyen Özdağ, İstiklal Harbi, Cumhuriyet’in kuruluşu ve milli-üniter devlet ile sorunu olmayan tüm seçmenlerin oyuna talip olduklarını anlattı.


Bu arada YSK’ya başvurusu sırasında ise Oğan, “Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak biz, ‘Bu yarışta varız’ dedik. Seçimlerin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda bu seçimleri alacağımızı düşünüyoruz. İkinci tur için Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin iddialı bir adayı olarak sahada olacağız” iddialarını dile getirmişti.

Başvurusu sırasında Oğan’a, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam ve Ülkem Partisi Genel Başkanı Neşet Doğan eşlik etmişti.

Fatih Erbakan hala listede görünüyor

YSK’nın dün saat 20.00 itibariyle paylaştığı aday adaylarıyla ilgili tablosuna göre, Muharrem İnce 111 bin 305, Sinan Oğan 107 bin 637, Doğu Perinçek 24 bin 563, Yakup Türkal 2 bin 838, Erkan Trükten 2 bin 33, Tevfik Ahmet Özal bin 361, İrfan Uzun bin 73, Halil Murat Ünver 458, Hilmi Özden 422 ve Davut Turan 118 imza sayısına ulaştı.

Son anda 24 Mart günü Cumhur İttifakı’na katılma kararı alan ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da halen aday adayları listesinde. Erbakan için verilen imza sayısı ise 69 bin 208 olarak görünüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG