Erişilebilirlik

Afganistan 65 Mahkumu Serbest Bıraktı


Afganistan, Amerika'nın tüm uyarılarına rağmen Bagram Hava Üssü yakınındaki cezaevinde bulunan 65 tutukluyu serbest bıraktı

Afganistan, Amerika'nın tüm uyarılarına rağmen Bagram Hava Üssü yakınındaki cezaevinde bulunan 65 tutukluyu serbest bıraktı.

Afgan makamlarından açıklamaya göre tutuklular Perşembe günü erken saatlerde salıverildi.

Afganistan'ın Pervan kentinde bulunan Amerika'ya ait Bagram Hava Üssü içinde yer alan hapishaneden serbest bırakılacaklar arasında, ülkede Amerikan ve Afgan kuvvetlerini hedef alan saldırılara imza atan Taliban'ın patlayıcı uzmanı olduğu iddia edilen Muhammed Veli de yer alıyor.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai, bir kaç hafta önce mahkumların durumlarının hükümet tarafından gözden geçirildiğini ve serbest bırakılmalarına karar verildiğini açıkladığı günden beri bu karar Amerika tarafından protesto ediliyor.

Karzai, hapishanedeki koşulların adeta Afganların ülkelerine ihanet ederek Taliban'a katılması için teşvik eden bir fabrikaya benzediğini söyledi.

Tutukluların, kendi ülkelerinde ve Afgan mahkemelerinde yargılanmasını isteyen Amerika, serbest bırakılanlar arasında koalisyon ve Afgan güçlerinin ölmesine neden olan kişilerin bulunduğu gerekçesiyle karar tepki gösteriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG