Erişilebilirlik

Afganistan’da Bir İntihar Saldırısı Daha


Afganistan’a bugün yapılan bir başka intihar saldırısında hedef harp okuluydu. Saldırıda en az 15 askeri öğrenci yaşamını yitirdi.

Afgan polisi, bomba yüklü aracın, harp okulu önünde bekleyen ve öğrencilerin içinde olduğu servis aracının üzerine sürdüğünü belirtti.

Ölü sayısını 15 olarak açıklayan Savunma Bakanlığı sözcüsü Devlet Vaziri, 4 kişinin de yaralandığını söyledi.

Harp okulu önünde yapılan saldırıyı Taleban üstlendi.

Afganistan'da kanlı hafta

Afganistan’da dün iki farklı camiye yapılan intihar saldırılarında da en az 72 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir Şii camisine yapılan saldırıda en az 39 kişi öldü, 41 kişi yaralandı. Ölenlerin arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan güvenlik yetkilileri, saldırganın Imam Zaman Camisi’ne yürüyerek girdiğini ve üzerindeki düzeneği patlattığını belirtti.

AFP’ye konuşan bir görgü tanığı, tek bir intihar bombacısı olduğunu ve saldırganın üzerinde, patlayıcı ve el bombaları olduğunu söyledi.

IŞİD yanlısı bir websitesi, Kabil’deki saldırıyı üstlendi. IŞİD’in Afgan kolu, Afganistan’da son zamanlarda Şii camilerine yapılan saldırıların sorumluluğunu üstleniyor.

Dün yapılan ikinci intihar saldırısı da, Afganistan’ın Ghor kentinde bir Sunni camisine yapıldı. En az 33 kişi ölürken saldırının yerel bir lideri hedef aldığı belirtiliyor.

Hükümet yanlısı eski bir cihatçının bomba patlatıldığı sırada camide vaiz verdiği belirtiliyor. Ancak bu saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Bu hafta Afganistan’da yapılan pek çok saldırıda 200’e yakın kişi yaşamını yitirdi.

Salı günü Paktia kentinde polis merkezine yapılan ikiz intihar saldırısında da en az 60 kişi ölmüş, 300 kişi de yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG