Erişilebilirlik

Afganistan'da 5 ABD Askeri Daha Öldü


Amerikalı yetkililer Afganistan’ın güneyinde Kandıhar ilinde helikopterleri düşen NATO liderliğindeki koalisyon gücünün beş Amerikalı üyesinin öldüğünü açıkladı.

Yerel yetkililer Pazartesi günü şiddetli yağmur fırtınası sırasında düşen helikopterden sağ kurtulan olmadığını bildirdi. Aynı yetkililer bölgede o sırada düşman faaliyeti görülmediğini de söyledi.

NATO, olayı daha önce bildirmiş ancak ölen askerlerin milliyetlerini açıklamamıştı.
Helikopterin düşüş nedeninin halen soruşturulduğu bildiriliyor.

Son ölenlerle Pazartesi günü hayatlarını kaybeden Amerikalı askerlerin toplam sayısı yediye yükseldi. Aynı gün Afganistan’ın doğusunda bir ortak askeri üsde düzenlenen iç saldırıda iki Amerikan askeri öldürülmüştü. Wardak ilinde meydana gelen olayda 3 Afgan polisiyle iki Afgan subayı da hayatını kaybetmişti. Üsde görevli bir Afgan polisinin silahını Amerikan ve Afgan askerlerine yönelterek ateşlediği bildirilmişti.

Saldırı Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel’in gergin geçen ziyaretinden bir gün sonra meydana geldi. Hagel’in ziyareti sırasında Afgan devlet başkanı Hamid Karzai Amerika’ya yönelik sert bir konuşma yaptı ve ardından güvenlik tehditleri gerekçe gösterilerek Karzai ile yapacağı ortak basın toplantısı iptal edildi.

Hagel Afganistan’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada Amerikan kuvvetlerini çekilme takvimiyle ilgili anlaşmazlıkların çözüleceği umudunu dilegetirdi ancak Karzai ile görüşmelerinde önemli ilerleme sağlamadığını kabul etti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG