Erişilebilirlik

Afganistan'daki Saldırıda 3 Amerikan Askeri Öldü


Saldırı, Afganistan'ın başkenti Kabil'in 50 kilometre kuzeyindeki Bagram Hava Üssü yakınlarında yapıldı.
Saldırı, Afganistan'ın başkenti Kabil'in 50 kilometre kuzeyindeki Bagram Hava Üssü yakınlarında yapıldı.

Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarında gerçekleşen bir intihar saldırısında 3 Amerika askeri hayatını kaybetti. Açıklama Amerikan ordusu tarafından yapıldı.

VOA’e konuşan Amerika’nın Afganistan Kuvvetleri Sözcüsü Albay David Butler, patlayıcı yüklü bir aracın Bagram Hava Üssü yakınlarında güvenlik devriyesinin geçişi sırasında infilak ettildiğini söyledi. Üs, başkent Kabil’in 50 kilometre kuzeyinde bulunuyor.

Butler, saldırıda yaralanan 3 Amerikan askerine de orduya ait sağlık görevlileri tarafından müdahale edildiğini yaralı askerlerin durumlarının stabil olduğunu söyledi.

Taleban sözcüsü Zabihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğu üstlenildi ve olayda 10 Amerikan askerinin öldüğü iddia edildi. Mücahid ayrıca aralarında üst düzey bir Afgan komutanın da bulunduğu üç Afgan güvenlik görevlisinin de saldırıda öldüğünü öne sürdü.

Afganistan’da halen Afgan güçlerine destek amacıyla 14 bin Amerikan askeri bulunuyor.

Taleban’ın bu saldırısı öncesinde geçen ay Amerika’nın Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad örgütle iki farklı taslak anlaşma üzerinde uzlaşıya varıldığını söylemişti. Taraflar arasındaki görüşme Katar’da gerçekleşmişti. Amerika ve Taleban bir süredir ülkedeki çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla görüşmeler yürütüyorlar.

2019 yılı başından bu yana Afganistan’da 7 Amerikan askeri hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG