Erişilebilirlik

Kudüs’te İsrailli bir polis memurunu bıçaklayan Türk vatandaşının vurularak öldürüldüğü açıklandı


İsrail polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 34 yaşındaki bir Türk vatandaşı Salı günü Doğu Kudüs’te bir İsrailli polis memurunu bıçakladı.
İsrail polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 34 yaşındaki bir Türk vatandaşı Salı günü Doğu Kudüs’te bir İsrailli polis memurunu bıçakladı.

İsrail polisi, Salı günü bir Türk vatandaşının Kudüs'te bir İsrail sınır polisini bıçakladığını ve daha sonra olay yerindeki polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

Sınır polisi bıçaklanma sonucu orta derecede yaralandı. Polis, saldırganın 34 yaşında bir Türk vatandaşı olduğunu açıkladı.

İsrail emniyet biriminden yapılan açıklamada, “Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine gelen bıçaklı bir terörist sınır polisine saldırdı ve bıçakladı” denildi.

Açıklamada yaralı polis memuruyla olay yerinde bulunan bir başka polis memurunun saldırganla mücadele ettiği ve silahla vurulan saldırganın öldüğü bildirildi.

İsrail güvenlik güçleri, Hamas’a karşı Gazze'de altı aydır devam eden savaşın fitilini ateşleyen 7 Ekim Hamas saldırılarından bu yana yüksek alarm durumunda.

Salı günü yaşanan saldırı, Filistinli nüfusun yoğun olduğu ve Filistinliler ile polis arasındaki gerilimin sık sık alevlendiği Doğu Kudüs'te meydana geldi.

Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana, çoğunlukla işgal altındaki Batı Şeria'da olmak üzere İsrail şehir ve kasabalarında da İsrailliler’e yönelik bıçaklama, otomobille çarpma ve silahlı saldırı olayları arttı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG