Erişilebilirlik

"After Earth" Çevreci Bir Kurgu-Bilim Filmi


"After Earth" Çevreci Bir Kurgu-Bilim Filmi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00
Linki indirmek için

Hint asıllı yönetmen M. Night Shyamalan’ın yeni bilim-kurgu filmi After Earth, insanların dünyayı yok ettikten sonra başka bir gezegende hayatlarını nasıl devam ettirdiklerini anlatıyor

General Cypher ve oğlu Kitai’nin uzay aracı bir görev uçuşunda dünyaya çakılır. Durumu kritik olan Cypher, gemide mahzur kalmıştır. Oğlu Kitai üsse mesaj yollamak için 100 kilometre yol gitmek zorundadır.

Kitai, hava şartlarının aşırı uçlarda olduğu, zehirli bitkiler, vahşi hayvanlarla dolu dünyada zamana karşı yarışmaya başlar.

Will Smith’in 13 yaşındaki oğlu Jaden Smith, Kitai’yi canlandırıyor. Jaden Smith, çevreyi kirletmeye devam ettiğimiz sürece senaryonun gerçeğe dönüşebileceğini söylüyor: “Plastikten ve fosil yakıtlardan kurtulmazsak başka bir gezegene göç etmek zorunda kalabileceğimizi düşünüyorum.”

Space X mühendislerinden eski astronot Garrett Reisman, insanları toplu şekilde uzaya taşıyacak teknolojinin henüz gelişmediğini söylüyor: “Önümüzdeki 10 yılda böyle bir program geliştirsek bile bu kadar çok sayıda insanı taşımamız mümkün değil. Daha önümüzde katetmemiz gereken çok yol var. Gezegenimize iyi bakmalıyız çünkü kaynakları çok hızlı tüketirsek başımız çok büyük derde girecek.”

General Cypher’ı canlandıran Will Smith, izleyicilere filmin tadını çıkarmalarını tavsiye ediyor: “Dedenizle, teyzenizle, küçük yeğenlerinizle hep birlikte gidebileceğiniz filmlere artık çok sık rastlanmıyor. Bu filmde herkes için bir şey var.”

After Earth, baba ile oğul arasındaki ilişkiyi de irdeliyor. Jaden Smith, tıpkı Kitai’nin yaptığı gibi kendi yolunu çizmek istediğini söylüyor: “Babamın gölgesinde kalmak istemiyorum. Ben sadece oyuncu olmak istiyorum.”

Will Smith ise oğlu Jaden’a hem oyunculuğu hem de Hollywood gibi rekabetin yüksek olduğu bir yerde nasıl ayakta kalacağını öğretmek istediğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG