Erişilebilirlik

Ağıralioğlu: “Terörün Gölgesinin Düştüğü Yerde Olmayız”


İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı adayı olması sonrası İYİ Parti’de yaşanan kriz, Meral Akşener’in isteğiyle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda sağlanan uzlaşmayla yatışmıştı. Ancak Akşener’in destek mesajlarına rağmen parti kulislerinden, içten içe tepkilerin devam ettiği bilgisi geliyordu.

İYİ Parti’de suların durulmadığı bugün ilk kez kamuoyunda da görünür oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen eski Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, aslında İYİ Parti içinde verilen kararı içine sindirmeyen bir grup olduğunu açıkça ortaya koydu.

VOA Türkçe’nin konuştuğu İYİ Parti kaynakları, Ağıralioğlu’nun bu tutumunda yalnız olduğunu, istifa etmesi halinde partinin meclis grubundan herhangi bir destek bulamayacağını dile getirdi .

“Memleket meselelerini şantaja dönüştürmenize asla razı olmayacağız”

Dün İYİ Parti Meclis Grubu’nun Kılıçdaroğlu’nu desteklemek için grup kararı aldığı toplantıya da katılmayan Ağıralioğlu, özellikle HDP’nin de içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek adına aday çıkarmamasına çok sert tepki gösterdi.

İstanbul milletvekili, “HDP bugün açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Ben partim adına yetkili olduğum, grup başkan vekilliği, parti sözcülüğü dahil İstanbul milletvekili olarak Türk milletinin şerefli bir evladı olarak söylüyorum ki; aday çıkarmama kararı almış, HDP'nin içinde olduğu bir denklemde, -genel başkanım da bu iradeyi beyan etti- biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Biz, ‘terörü memleketin en şerefli makamlarının seçileceği yerde pazarlık vesilesi yapmayız’ dedik mi dedik. Bu ilkesizliğe göz yumamayız. PKK'ya ‘katil’ diyemeyenlerin, PKK’yı övenlerin oyuyla pazarlık ettiği masada, memleket meselelerini şantaja dönüştürmenize asla razı olmayacağız” dedi.

“Biz umutlarına pusu kurulmuş partiyiz”

CHP’nin Altılı Masa üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kendilerine dayattığını, parti üyelerinin Akşener’in masadan kalktığı üç gün boyunca haksız saldırılara maruz kaldığını öne süren Ağıralioğlu, bu yapının iktidara gelmesi halinde AKP iktidarından farksız olacağını savundu.

Ağıralioğlu, “Bu yarışı bunca yanlışın içerisinde ‘60-40, 70-30 bitirebilecek bir mutabakat aramalıyız, 50'yi 1 geçmek duygusu muhalefeti kirletecek’ dedik. Kemal Bey dahil tüm adaylara ilk ikazımız, ‘50'yi 1 geçmek değil; tüm yolları mubah saymak değil. Hükümeti tenkit ederken, iktidarda kalmak için her yolu mübah gören muhalefetin, iktidar olması için bakanlık dağıtmasını ahlaklı bulmuyoruz’ dedik. Buna ilaveten, belediye başkanlarının adaylığının baskılanmasına karşı çıktık. Seçmene haksızlık olduğunu söyledik. Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz. İYİ Parti'nin 5 yıllık emeklerinin, iktidar olma heveslerine kurban edilmesine itiraz ettik. Meral Akşener itiraz ediyor diye ‘kaybeder miyiz’ korkusu duyanlara, 3 gün boyunca 30 yıllık küfrediyorsanız, siz iktidara gelince, güç elinize geçince, ne yapacağı kestirilemez bir iradeyi temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla bizi tedirgin ediyorsunuz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener

Ağıralioğlu’ndan istifa sinyali: “Yük olduğumu düşünürlerse buna mukabele ederiz”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu, ısrarlı sorulara rağmen partisinden istifa etmeyeceğini söylese de genel merkezin sözlerine vereceği yanıt sonrası “gereğini yapmaya hazır” olduğunu belirterek hem “istifasının cebinde” olduğu hem de seçim sonrasına yönelik hazırlık yaptığı mesajını verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’den habersiz olarak bu açıklamalarını yaptığını belirten Ağıralioğlu, “Adaylık oylamasında yoktum, Kemal Bey’in dayatılmasına itiraz ediyorum.

Ben itiraz etsem de partime laf söyletmem. Ben partim adına değil kendi adıma konuşuyorum, bedelini ödemeye razı olduğum için bu kürsüdeyim. Bakın Türk milliyetçilerinin bütün şubelerinin, partilerinin birbirlerinin boğazına sarıldığı son seçimdir bu. Başka seçimler doğuracak gibi gelen bu seçim, bundan sonra memleketini sarıp sarmalayacak, olanı biteni görüp yöneten bir Türk milliyetçiliğinin iradesine şahit olacak. Ben yürürüm yük olduğumu düşünürlerse buna mukabele ederiz. Mukabeleyi görelim. Süreci taşıyacağız” dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG