Erişilebilirlik

Akar: 'Menbiç ve Fırat’ın Doğusuna Operasyona Yoğun Şekilde Çalışıyoruz'


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Doha'da Katar - Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Doha'da Katar - Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin Menbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik askeri operasyon konusunda yoğun şekilde çalışıldığını açıkladı.

Akar, Doha’da Katar - Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Akar’a, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer eşlik etti. Akar, burada Katar ile askeri işbirliğine devam edileceğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Akar, ABD’nin Suriye’den asker çekilmesi kararıyla ilgili doğrudan değerlendirmede bulunmadı ancak Türkiye’nin Menbiç ve Fırat’ın doğusuna askeri operasyon hazırlığı yürüttüğü mesajlarını yineledi.

Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının başarıyla gerçekleştirildiğini anımsatan Akar, “İdlib’de barış ve huzurun sağlanması için TSK, teşkil edilen 12 gözlem noktasında barış ve huzurun gözlemcisi oldu. Şu anda da bu görevini sürdürmekte. Silahlı Kuvvetlerin mensupları, bu konuda hiçbir ülkenin göstermediği dikkati, hem faaliyetlerin planlanmasında hem de icrasında göstermiştir. Şimdi önümüzde Münbiç ve Fırat’ın doğusu var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Olayları yakinen takip etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin harekatla istihbaratla görevli birimleri, kuruluşları elinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar, vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalarını gece-gündüz sürdürüyorlar. Şu anda Münbiç’te, Fırat’ın doğusunda bazı çukurların, tünellerin kazıldığı söyleniyor. İster çukur ister tünel kazsınlar, isterse yerin dibine girsinler, yeri ve zamanı geldiğinde bunlar kazdıkları çukurlara gömülecekler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Irak’a işbirliği yapılmasının önemini aktarmaya devam edeceğiz”

Akar, Irak’ın kuzeyindeki PKK varlığını da vurgulayarak, “Bununla ilgili olarak hem Sincar hem de Karacak Dağı bölgelerine hava harekâtı icra edildi. Orada hiçbir şekilde sivillere zarar verilmemesi konusu yine gündemdeydi ve bununla ilgili her türlü tedbir alındı ve çok şükür herhangi bir sivile, masum insana zarar vermeden orada teröristlerin etkisiz hale getirilmesi sağlandı. Bunların sona ermesi için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi ve göstereceğimizi, bu konuda Irak Devleti’nin, Irak Silahlı Kuvvetleri’nin de bizlerle işbirliği yapmasının önemli olduğunu her fırsatta muhataplarımıza aktardık, aktarmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan da herkesin bilmesi gereken diğer bir husus, Sincar asla ikinci bir Kandil olmayacak. Bu konuda elimizden gelen neyse bunları yaptık, yapmaya devam edeceğiz, buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi

Akar, ayrıca bakanlığın yeni yapısı altında TSK’nın bir bütün olarak bundan önce olduğu gibi anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda milletin emri ve görevinin başında olduğunu da dile getirdi. Türkiye’nin terör belasını bitirmek için her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini de söyleyen Akar, “İnşallah yakın bir zamanda ülkemizi, milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Bu konuda azimli, kararlıyız, elimizden gelen gayret neyse bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG