Erişilebilirlik

Özgür Özel: "AK Parti Erzurum Saldırısını Kurumsal Olarak Sahiplendi"


DİYARBAKIR - Partisinin adaylarının seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Diyarbakır'da bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti’nin Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen saldırıyı “kurumsal olarak sahiplendiğini” savunarak, Emniyet Müdürü ve Vali'nin görevden alınması çağrısında bulundu.

Millet İttifakı'nın CHP listesinden seçime giren adaylarla birlikte Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündeme ilişkin konulara değindi.

Özgür Özel: "AK Parti Erzurum Saldırısını Kurumsal Olarak Sahiplendi"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:37 0:00

Özel, konuşmasına dün Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na miting sırasında düzenlenen saldırı ile ilgili tepkilerini dile getirerek başladı.

AK Parti’nin Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen saldırıyı “kurumsal olarak sahiplendiğini” savunarak, Emniyet Müdürü ve Vali'nin görevden alınması çağrısında bulundu.

Belediye Başkanı hakkında da soruşturma açılması çağrısı yapan Özel, “Emniyet müdürünü görevden alın Valiyi açığa alın, Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatın ve bu işten Adalet ve Kalkınma Partisinin bir sorumluluğu olmadığına beni ikna edin. Bunları yapmadıkları gibi Gençlik Kolları üyelerinden ve MYK üyelerine, milletvekili adaylarına kadar Erzurum'da yaşayanlar da sanki bütün Erzurumlular yapmış gibi alkış tutan ‘Yarın Konya'ya da gelin şeytan taşıyalım’ diyerek bugünkü mitingi provoke etmeye çalışanlara kadar AK Parti'nin başta İçişleri Bakanı ‘orada olaylar iyi yönetildi’ diyecek kadar hadsizleşmesi meseleyi AK Parti'nin kurumsal olarak sahiplenmesidir” diye konuştu.

Seçim sürecinin terörize edilmek istendiğini söyleyen Özel, seçmenlere sakin olmaları çağrısı yaptı. Saldırıların, Millet İttifakı'nın kazanma ihtimalinin ortaya çıkmasından sonra başladığına dikkat çeken Özel, “Sözümüze kıymet veren herkese diyoruz ki sakin olun. Bu yaşananlar geçen seçimlerde var mıydı? Bu seçimlerde yaşananları aniden başlamasının sebebi biz kazanıyoruz, halk kazanıyor, Türkiye kazanıyor” dedi.

Hizbullah vurgusu

Özel, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına katılmasına da değinerek, Konca Kuriş ve Gaffar Okkan’ın öldürülmesini hatırlattı.

AK Parti’nin kolunda Hizbullah partisinin olduğunu kaydeden Özel, “Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir kolunda Devlet Bahçeli ve MHP, bir kolunda büyük Birlik Partisi ama listelerinde, böğründe, koynunda Hizbullah partisi var. O partidir ki, bugünkü Genel Başkanı Hizbullah'ın davasının avukatıdır. Konca Kuriş’i hatırlatırız, Gaffar Okkan'ı hatırlatırız, domuz bağlarını hatırlatırız” şeklinde konuştu.

“HDP ile yarışıyoruz”

Özel konuşmasında, Cumhur İttifakı'nın kendilerine "terörist" suçlaması yapmasına da değindi. Cumhurbaşkanı seçimlerinde HDP’nin aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğine dikkat çeken Özel, bu desteğin birilerini rahatsız ettiğini ifade etti.

Desteği Millet İttifakı'nın vaatlerine bağlayan Özel, “HDP’ye yakın seçmen, Kürt seçmen ortalama Diyarbakırlı vatandaş yüzde 85 oranında Kılıçdaroğlu’nu tercih edince bir anda birilerinin karnı şişiyor, dökülüyorlar, yok siz teröristsiniz yok anlaşma yaptınız. Soruyorum AK Partililer'e, acaba bizim ne yaptığımız değil, yıllarca sizin bu insanlar ne yaptığınızı etkili olabilir mi? Biz demokrasi, kardeşlik, hukukun üstünlüğünü, eşitlik, zenginlik, gençlere özgürlük vaat ediyoruz” dedi.

Memleket Partisi'nin seçmenlerine fedakarlık çağrısı

Özel, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce’ye adaylıktan çekilmesi çağrısı yapmayacaklarını söyledi. Ancak Özel, İnce’ye olmasa da tabanına çağrı yaptı.

İnce’ye oy vereceklerin fedakarlık yaparak Kılıçdaroğlu’nu tercih etmelerini isteyen Özel şunları söyledi: “Muharrem İnce ve Sinan Oğan'a ‘adaylıktan çekil bir fedakarlıkta bulun’ demeye imkanımız yoktur çünkü kendileri aday olmuşlardır ve adaylıklarını sürdürüyorlar. Kendi verecekleri karar ama seçmenlerine bir fedakarlık isteyebiliriz. Gönlünüzde bir başkası olsa da rakamlara baktığınızda ikinci tura iki aday kalacağına göre ve sizin gönlünüzdeki aday ikinci tura kalmadığına göre ve eğer siz Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu düzen birinci turda bitsin diyorsanız fedakarlık bekleriz.”

“Erzurum’daki saldırı anayasal suç”

Daha sonra söz alan CHP’nin birinci sıra adayı Sezgin Tanrıkulu ise Erzurum’da meydana gelen saldırının anayasal suç olduğunu dile getirdi.

Saldırının sorumlularından hesap soracaklarını söyleyen Tanrıkulu, “Bu toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaya aykırılık falan değil, doğrudan doğruya Anayasa'nın güvencesi altında olan serbest, özgür seçimlere müdahaledir. Bunun siyasal ortakları da, yerel idari makamları da da yargı yoluyla hesap verecek” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG