Erişilebilirlik

Şam ve Dara'da 'Onur Günü' Gösterileri


Şam ve Dara'da 'Onur Günü' Gösterileri
Şam ve Dara'da 'Onur Günü' Gösterileri

Suriye’de rejim aleyhtarları bugün de bazı kentlerde gösteriler düzenledi. “Onur Günü” adıyla düzenlenen gösterilere katılanlar daha fazla özgürlük istedi.

Ürdün sınırındaki Dara kentinde yapılan gösteriler sırasında resmi kıyafetli güvenlik kuvvetleri sokaklarda görülmedi.

Şam’da ise Cuma namazı sonrasında yaklaşık 200 kişi Dara’daki göstericilere destek amacıyla toplandı. Reuters haber ajansı Şam’daki göstericilerden bazılarının tutuklandığını yazdı.

Suriye hükümeti Perşembe günü daha geniş özgürlük ve reform vaadinde bulundu. Bu vaatler arasında yaklaşık 40 yıldır uygulanan olağanüstü hal uygulamasının kaldırılması da var.

Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buthaniye Şabani, Perşembe günü yaptığı açıklamada hükümetin olağanüstü halin kaldırılması fikrini inceleyeceğini belirtti.

Suriye, Baas Partisi’nin iktidara geçtiği 1963 yılından bu yana olağanüstü hal uygulaması altında.

Danışman Buthaniye Şabani, siyasi partilerin kurulmasına izin veren bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığını da kaydetti. Ayrıca kamu çalışanlarının maaşlarını artıran ve işsizliğe karşı yeni önlemler içeren reformlar üzerinde çalışılıyor.

Açıklama yaklaşık bir haftadır devam eden yaklaşık 30 kişinin öldüğü hükümet karşıtı gösterilerin ardından yapıldı.

Amerika, Şam hükümetinin göstericileri acımasızca ezmesini kınadı ve yetkilileri Suriye halkının haklarına saygı göstermeye çağırdı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG