Erişilebilirlik

Şam'da Silahlı Çatışma


Şam’da isyancı gruplarla hükümet kuvvetleri arasında çatışma çıktığı bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ve Yerel Koordinasyon Komiteleri, çatışmanın Şam’ın Kfar Souseh mahallesinde çıktığını haber verdi. Yerel Koordinasyon Komiteleri ayrıca Suriye hükümetinin bölgeye büyük sayıda takviye kuvveti gönderdiğini de önesürdü.

Can kaybı kaybı konusunda henüz bilgi verilmedi.

Bir gün önce doğudaki Deyrezzur kentinde bir askeri bölgeye düzenlenen bombalı intihar saldırısında en az dokuz kişi öldü. Suriye devlet televizyonu yüzden fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

Askeri bir bölgenin hemen dışında patlayan bomba, çevredeki çok sayıda araca ve binaya da zarar verdi.

Saldırıyı üstlenen olmadı, ancak devlet televizyonundan yapılan açıklamada saldırının arkasında ‘teröristlerin’ olduğu belirtildi. Saldırıda bir araca yerleştirilmiş bir tona yakın patlayıcı kullanıldığı sanılıyor.

Suriye’de ateşkesi kontrol etmek için 200’ü aşkın silahsız Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeri bulunuyor. Sayının bu ay sonunda 300’e çıkması bekleniyor.

Geçen hafta Şam’da düzenlenen çifte bombalı saldırıda 55 kişi hayatını kaybetmişti. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, saldırının arkasında El Kaide’nin olduğuna inandığını söyledi. BM’nin atadığı uluslararası temsilci Kofi Annan, hükümet ve muhalefet arasındaki ateşkesi korumaya çalışıyor.

BM, Suriye’de 15 ay önce rejim karşıtı ayaklanmanın başlamasından buyana yaklaşık 10 bin kişinin öldüğünü tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG