Erişilebilirlik

Şam'da İstihbarat Subayı Öldürüldü


Şam'da bombalanan askeri kamyonet ve kaldırımdaki kan izleri
Şam'da bombalanan askeri kamyonet ve kaldırımdaki kan izleri

Şam’da bir Suriye istihbarat subayının vurularak öldürüldüğü, ayrı bir bombalı saldırıda da üç kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Amerika’nın sesi’ne subayın sabah saatlerinde Barzeh mahallesinde öldürüldüğünü açıkladı,ancak ayrıntı vermedi.

Suriye hükümeti ise öldürülen subayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Hükümet yanlısı bir televizyon kanalı bombalı saldırı haberini verirken”silahlı teröristleri” sorumlu tuttu. Şam’ın Mercih semtinde askeri bir kamyonetde meydana gelen patlamada araç şöförü ve çevredeki bir araçta bulunan iki yolcu yaralandı.

Öteyandan muhalif güçler tarafından yayınlanan yeni videoteypte Şam’ın banliyölerinden Douma’da silahlı çatışma ve top ateşinin devam ettiği görülüyor. Bir BM gözlemci grubu aynı gün Douma’yı ziyaret etti.

Öteyandan Avrupa Birliği Pazartesi günü Suriye’ye lüks eşya ve baskı aracı olarak da kullanabilecek malzeme satışını yasakladı. Yasak kararı Lüksemburg’daki Avrupa Birliği dışişleri bakanları toplantısında alındı.

Lüks eşya yasağının kapsamı henüz belirlenmedi ancak bununla Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve İngiltere doğumlu eşi Esma’nın gösterişli yaşam tarzına sembolik bir darbe indirmek amaçlanıyor.

Baskı amacıyla da kullanabilecek malzeme listesinde motorlu araçlardan gübre ve diğer kimyasallara kadar çeşitli mallar yeralıyor.

BM, bir yılı aşkın hükümet karşıtı ayaklanma sırasında ölü sayısının 9 bini aştığını tahmin ediyor.

XS
SM
MD
LG