Erişilebilirlik

Amerika’dan El Şebab’a İHA’larla Operasyon


Amerika, Cuma akşamı Mogadişu’nun yakınlarındaki El Şebab noktalarına İHA’larla havadan operasyon düzenlendi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Somali askeri yetkilisi, en az 13 militanın, İHA aracılığıyla yapılan füze saldırısında öldüğünü belirtti. Militanlar, Mogadişu’nun 30km kuzeyindeki Basra köyünde konuşlanıyordu.

Amerika’nın Afrika Komutanlığı operasyonu doğruladı. Bu hava saldırısı, bir önceki gün Körfez bölgesinde yapılan saldırıdan kısa bir süre sonra yapıldı.

Amerika Afrika Komutanlığı AFRICOM, Perşembe günü yapılan operasyonun Somali hükümetiyle koordinasyonlu olduğunu açıkladı.

Somali hükümeti de Cumartesi günü, ülkenin güneyinde onlarca militanın öldürüldüğünü söyledi.

Somali Enformasyon bakanı Abdirahman Osman’ın Twitter’dan paylaştığı mesajda 81 militanın öldürüldüğünü ve silahlarının imha edildiğini belirtti.

Osman, ‘Güvenlik güçleri Jilib’deki kamplara koordineli bir operasyon düzenledi. 81 militan öldürüldü, 5 kamyonet, silah ve cephanelik yok edildi. Öldürülen militanlar Gedo bölgesine saldırı planı yapıyordu’ diye yazdı.

El Şabab’ın sözcülerinden Abdulaziz abu Musab, Jilib’deki kamplarına operasyon yapıldığını yalanladı. El Şebab’a yakın bir websitesinde yayınlanan açıklamada, Musab, hükümetin 81 militanı öldürdüğü iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Somalili yetkililer, devam eden operasyonların, El Şabab’a karşı yapılacak büyük çaplı operasyona hazırlık olduğunu belirtti. Somali Cumhurbaşkanı dahil ülkedeki pek çok lider, geçen ay, büyük bir operasyon hazırlığı içinde olduklarını açıklamıştı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG