Erişilebilirlik

ABD'nin Somali'deki Hava Operasyonlarında 62 Militan Öldürüldü


ABD ordusundan yapılan açıklamada, Somali’nin güneyindeki Banaadir yakınlarında bulunan Gandarsh bölgesi’ne düzenlenen hava saldırısında, 62 militanın öldürüldüğü duyuruldu.

Amerika Ordusu Afrika Merkez Komutanlığı AFRICOM'un açıklamasında hedeflere yönelik 4 ayrı hava saldırısı düzenlendiği ifade edildi. Cumartesi günü düzenlenen saldırıda 34, Pazar günü düzenlenen saldırıdaysa 28 militanın öldürüldüğü açıklandı; “Afrika Komutanlığı ve Somalili ortaklarımızla düzenlenen hava operasyonlarıyla, teröristlerin ileriye dönük saldırılar yapmalarını önlemek amacıyla, ülkenin uzak noktalarında sığınak olarak kullandıkları noktalar vurulmuştur” denildi.

Açıklamada, saldırılarda herhangi bir sivilin zarar görmediğine dikkat çekildi ve ”Bu saldırılarda herhangi bir sivilin yaralanmadığı ya da hayatını kaybetmediği değerlendirilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Amerika Ordusu, Somali’de Birleşmiş Milletler destekli hükümetle ortak hava operasyonları gerçekleştiriyor. Operasyonlarda El Şebab örgütü hedef alınıyor. Geçen ay düzenlenen operasyonlarda da 37 teröristin öldürüldüğü açıklanmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG