Erişilebilirlik

Amerika Pakistan’la İlişkilerini Onarmaya Çalışıyor


Afganistan-Pakistan özel temsilcisi eski Büyükelçi Marc Grossman
Afganistan-Pakistan özel temsilcisi eski Büyükelçi Marc Grossman

Amerikalı üst düzey iki diplomat başkent İslamabad’ta Pakistanlı yetkililerle danışmalarda bulunuyor.

Diplomatlardan biri Amerika’nın Afganistan-Pakistan özel temsilcisi eski Büyükelçi Marc Grossman, diğeri ise CIA Başkan Yardımcısı Michael Morell.

Morell, Pakistan İstihbarat Dairesi Başkanı Orgeneral Ahmet Şuja Paşa’yla da ayrı görüşmeler yapıyor.

Birkaç gün önce de Senato Dışişleri Komisyonu Başkanı Senatör John Kerry İslamabad’ta temaslarda bulunmuştu. Önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın da Pakistan’a gitmesi bekleniyor.

Ziyaretlerin amacı, Amerikan komandolarının Pakistan’da El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i öldürmesiyle ağır darbe yiyen ilişkileri onarmak.

Pakistanlı yetkililer, dün, NATO helikopterlerinin sınırı geçerek askerlere ateş açtığını ve olayda iki askerin yaralandığını bildirmişti. Kuzey Veziristan’ın Datta Khel bölgesinde meydana gelen saldırı Pakistan ordusu tarafından sert biçimde protesto edildi.

Bir NATO yetkilisi ise, iki helikopter, Afganistan topraklarındayken Pakistan’dan ateş açıldığını ve helikopterlerin karşılık verdiğini ileri sürdü.

Kuzey Veziristan, Taleban ve El-Kaide militanlarının üssü olarak biliniyor ve sık sık Amerikan pilotsuz uçaklarının saldırısına hedef oluyor.

XS
SM
MD
LG