Erişilebilirlik

Amerika’da Sigaraya Karşı Mücadele


Amerika’da 7100’den fazla eczane–market zincirine sahip olan CVS, sağlık ürünlerinin satışıyla özdeşleşmiş olan bir firmanın misyonuyla bağdaşmayan sigara ve tütünün reyonlarında yeri olmadığına karar verdi. Yıllık kazancı 56 milyar doları bulan firmanın kararının 2 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor.

CVS’in kararının “çok önemli bir örnek teşkil ettiğini” belirten Başkan Obama, bu tür uygulamaların hükümetin tütün kaynaklı ölümlere, kansere ve kalp rahatsızlıklarına karşı başlattığı mücadeleye önemli katkıda bulunduğunun altını çizdi.

CVS’in sigara ve tütün ürünlerini satıştan kaldırma kararı, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) gençlere yönelik sigara karşıtı reklam kampanyası başlatacağı açıklamasıyla aynı tarihe rastladı. 400 milyon dolar harcayacağını açıklayan Gıda ve İlaç Dairesi, 12-17 yaş arasında sigaraya başlama eğilimi olan on milyon genci hedef alacak.
Radyo ve televizyonun yanında, toplu taşıma araçları ve reklam panolarının da kullanılacağı belirtilen kampanyanın amacı, ilk aşamada, üç yılda 300 bin genci sigaradan vazgeçirmek.

Kampanyanın başarısını ölçmek için sekiz bin genci iki yıl boyunca bilimsel bir araştırmaya tabi tutacak olan Gıda ve İlaç Dairesi, sigara ve tütün kullanımıyla ilgili değişiklikleri gözlemleyecek.

Araştırmalar, Amerika’da 44 milyon yetişkinin düzenli olarak sigara içtiğini gösteriyor. Diğer ülkelere göre sigara içme oranının düşük olduğu Amerika’da her yıl 440 bin kişinin sigara ve tütün kullanımına bağlı rahatsızlıklar yüzünden hayatını kaybettiği biliniyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG