Erişilebilirlik

Amerika'nın 'En Tehlikeli Kenti' St. Louis


St. Louis, Missouri
St. Louis, Missouri

Amerika’daki en tehlikeli kentin St. Louis olduğu açıklandı. CQ Press adlı siyasi araştırma dergisi tarafından yayınlanan makaleye göre Missouri eyaletinde bulunan St. Louis kenti, en tehlikeli Amerikan kentleri listesinde geçen yılın birincisi olan New Jersey’deki Camden kentinin üzerine çıktı.

Amerika’nın en tehlikeli kentleri, Federal Soruşturma Bürosu FBI’dan alınan suç verilerine göre belirleniyor. Kentin nüfusu, o yılki cinayet, tecavüz, soygun, saldırı ve hırsızlık kayıtlarıyla karşılaştırılıyor.

Bu verilere göre St. Louis’de yaşayan yüzbin kişi başına ortalama 2 bin 70 suç işlendiği bildirildi. Ulusal ortalamaya göre her yüzbin kişi başına 429 suç işleniyor.

Amerika’da en çok suç işlenen kentler listesinde ilk beş sırada St. Louis ve Camden’ın ardından Michigan eyaletinde bulunan Detroit ve Flint kentleri, ayrıca California’daki Oakland kentleri bulunuyor.

Amerika’nın en az 75 bin nüfuslu kentleri arasında en güvenli olanının ise New York eyaletindeki Colonie kenti olduğu açıklandı.

XS
SM
MD
LG