Erişilebilirlik

Arap Birliğinden Suriye'ye 1 Gün Süre


Arap Birliğinden Suriye'ye 1 Gün Süre
Arap Birliğinden Suriye'ye 1 Gün Süre

Arap Birliği dışişleri bakanları Suriye’ye yabancı gözlemcilere giriş izni verecek anlaşmayı imzalaması için 24 saat süre tanıdı.

Birlik yetkilileri, Şam taleplerini reddederse bakanların yatırımları görüşmek için Cumartesi günü Kahire’de yeniden toplanacaklarını açıkladı.

Arap Birliği, Suriye’ye karşı hükümet karşıtı göstericileri kanlı biçimde bastırmaya devam ederse yeni önlemler almayı düşünüyor.

Devlet Başkanı Beşar Esad’ın şiddete son verme ve askeri birlikleri kentlerden geri çekme sözünü tutmamasına kızan Arap Birliği Suriye’nin üyeliğini iki hafta önce askıya aldı.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe uluslararası topluluğun Suriye’de bir insani koridor kurmasını ve sivillerin güvenliğini sağlamak uluslararası gözlemciler gönderilmesini önerdi.

Juppe, Arap Birliğinden önerisine destek vermesini isteyeceğini, ayrıca konuyu Amerika ve BM’deki diğer müttefikleriyle görüşeceğini söyledi.

BM, Suriye’de Mart ayından beri devam eden çatışmalarda en az 3,500 bin kişinin öldüğünü tahmin ediyor. Suriye ise şiddet olaylarından yabancı destekli teröristleri ve aşırı dincileri sorumlu tutuyor.

XS
SM
MD
LG