Erişilebilirlik

Astronotlar Uluslararası Uzay İstasyonu'na Ulaştı


ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü’nden fırlatılan kapsülle yola çıkan 4 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı. Astronotları taşıyan Dragon kapsülü Türkiye saatiyle bu sabah 07.01’de istasyona kenetlendi. Kapsül yerküreden yaklaşık 400 km uzaklıktaki istasyona yaklaşık 27 saat sonra kenetlenmiş oldu.

SpaceX şirketi tarafından üretilen ve NASA’nın ilk kez bir özel şirket aracılığıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdiği astronatlardan üçü Amerikalı biri Japon. Astronotlar Mike Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker ve Soichi Noguchi, altı ay süreyle Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacak.

Bu süre zarfında çeşitli bilimsel deneyler yapacak olan astronotlar altı ay sonra yine istasyona geldikleri Dragon kapsülüyle dünyaya geri dönüş yapacak. Astronotları taşıyan kapsül Florida kıyısı yakınlarına iniş yapacak.

NASA’nın Space X şirketiyle yaptığı anlaşma kapsamında 2020-2021 yılları içerisinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot taşıyan üç uçuş planlanıyor.

SpaceX, anlaşma kapsamında bir süredir NASA’ya ait kargoyu da kendi ürettiği roketleri kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştırıyor. Ancak Pazar günkü uçuş astronot taşınan ilk ticari sefer olarak tarihe geçti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG